Хапче-чудо за Covid-19 създадоха наши лекари. Преглед на печата

„Играчки вместо бомби на жълтите павета след акцията в „Хиполенд“, пише „24 часа“ по повод снощния антиправителствен протест.  Всекидневникът посочва, че акцията на протестиращите е в отговор на петъчната проверка на Икономическа полиция, Главна дирекция „Надзор на пазара“ и данъчните под надзора на прокуратурата във веригата за детски играчки.

Те влязоха в магазините на фирмата ден след като изпълнителният директор Мариан Колев се оплака, че полицията едва не е ослепила 17-годишния му син, който бил напръскан от упор с газ на протеста на 2 септември, уточнява публикацията.

От МВР посочиха, че акцията е за противодействие на некоректни търговски практики и закононарушения при внос и търговия с карго стоки. Протестът превзе отново Орлов мост, но после сам прибра палатките, за да не пречи на хората през септември, пояснява още „24 часа“.

 „Хапче-чудо за Covid-19 създадоха наши лекари“, съобщава в заглавие на първата си страница „Труд“. Вестникът обяснява, че двама наши лекари са регистрирали в патентното ведомство лекарство, което помага при коронавирус и при други респираторни и вирусни инфекции.

Медикаментът съдържа 19 натурални съставки, които стимулират имунната система, посочва пред „Труд“ един от създателите му проф. Иво Петров.

„Над четвърт милион потеглят на път за празниците по повод Съединението“, информира „Монитор“ по данни на директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Очаква се най-много хора да се съберат в Пловдив.Само 4 000 от тях обаче ще пътуват с цел културен туризъм, броят им остава непроменен през последните години.

По думите на Драганов много родители използват паметни дати като 3 март, 6 и 22 септември, за да възпитават своите деца. Именно те са сред най-честите посетители на честванията около празници, свързани с националната история, уточнява „Монитор“.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Bo
    bocovid
    4 -4
    07:46, 5 сеп 2020
    Нашите лекари са способни единствено да взимат рушвети.
    • Е.
      е.
      6 0
      09:56, 5 сеп 2020
      Могат и някой зъб да извадят
Последни новини