Жена помага на мъжа си убиец да скрие трупа

Величка, съпругата на Гюро. "Като се напие, не му се стои насреща", описва го тя

43-годишният Гюрсел Реджеб Мехмедали от Тракиец, известен в селото като Гюро, бе задържан вчера от полицията за убийството на 40-годишния Митко от Сираково. Според оскъдните данни в бюлетина на МВР Митко бил обявен за общодържавно издирване, след като напуснал дома си в понеделник, 28 ноември, и оттогава бил в неизвестност. Полицията успяла да установи, че той е бил в дома на убиеца Гюро в Тракиец, където два дни пиели и замезвали. Под влияние на изпитото огромно количество алкохол те се скарали, а домакинът пребил госта си до смърт, след което изхвърлил тялото в реката.

Трупът бил открит вчера, а Гюро е задържан.

Разследването на Haskovo.net установи, че гостите в Тракиец са били двама – убитият и неговия приятел Христо, също от Сираково. На 29 ноември вечерта сътрапезниците се скарват жестоко по наглед безобиден повод - друг техен приятел. Когато кавгата ескалира, Христо става и си тръгва, но Гюро успява да задържи Митко в дома си. Свидетел на цялата разправия става Величка, която живее с Гюро под един покрив от 8 години. До думите на техни съселяни Гюро преди години вече е бил в затвора. Според тракийци – за убийство. Повечето му приятели също били бивши затворници, пияници и скандалджии.

„Пребил го е с един стол, полицаите го отнесоха като веществено доказателство. Отнесоха и цял чувал с други вещи“, разказват съселяни, присъствали на разплитането на убийството вчера.

Гюро, подпомаган от жена си Величка, отнесъл на гръб тялото до близкото мочурище, където го хвърлил с идеята, че смъртта на Митко ще бъде сметната за удавяне. Вчера обаче в селото пристигнали близките на жертвата да го търсят. „Видяха обувките му пред къщата“, разказа Величка. Жената обаче, по думите на съселяните й, има психични проблеми и не бива много да й се вярва. Величка спокойно разказва как е помагала на мъжа си да изнесе тялото от къщата и да го хвърли в мочурището, образувано от Олу дере.

От жилището криминалистите са иззели и огнестрелно оръжие – пушка и пистолет. „Пистолетът му е законен“, наивно твърди Величка.

Прокуратурата в Хасково задържа Гюрсел за 72 часа. След изтичането им от обвинението ще поискат постоянна мярка „задържане под стража“. Това вероятно ще стане още утре.

Тодор Кръшков

Къщата в с. Тракиец, където се е разиграла кървавата драма

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини