Убиецът на Аркан бе открит в Южна Африка след 24 години

Добросав Гаврич, физическият убиец на Желко Разнатович Аркан, днес живее свободно в Южна Африка, 24 години след ликвидирането на легендарния сръбски бос. Той е бивш полицай от Лозница, пише македонският Република.

В края на 2011 г. Гаврич беше арестуван в Южноафриканската република, но не със сръбска заповед.

Убиецот на Аркан 24 години ужива во Јужна Африка

Гаврич продължил да се занимава с престъпления и в Африка и беше арестуван като шофьор на краля на африканския подземен свят Сирил Бико, който беше убит през март 2011 г. Самоличността на Гаврич обаче не беше разкрита веднага (той се представил на полицията като Саша Ковачевич) и той скоро беше освободен от ареста.

Скоро отново е бил арестуван за притежание на кокаин и тогава се установява, че той е убиецът на Аркан.

Въпреки че сръбските власти поискаха това, Гаврич все още не е екстрадиран в Сърбия. Полицаят от Лозница пък първо се бори със законови средства срещу екстрадицията, а след това подаде молба за политическо убежище в ЮАР.

В тази молба той убеждава, че не е убил Аркан и че "само Слободан Милошевич имаше силата да направи подобно нещо". Молбата му за политическо убежище е отхвърлена, но екстрадицията все още не е извършена, така че Гаврич живее в Южна Африка като свободен човек.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини