Чешмите спряха на повече места, текнаха на по-малко

Началникът на ВиК Хасково Иванко Милушев успокои, че водата е тръгнала безаварийно

Водният режим на Хасково в последните 24 часа, обхвана повече квартали от предвиденото, призна шефът на ВиК Хасково Иванко Милушев. Въпреки че се намираше от южната страна на булевард България и на теория трябваше да останат незасегнати, квартал Каменни и блоковете на „Червена стена“ също пресъхнаха. От тази страна на булеварда захранването на Хасково се извършваше от други водоизточници, не от ябълковския водопровод, който се ремонтираше вчера.

„За тези райони има един резервоар от 900 кубика, който също се пълни от ябълковският водопровод“, констатира Милушев и успокои, че там вече всичко е наред.

За пръв път от години, пускането на водата след спиране на магистралния водопровод не бе съпроводено с аварии. Обикновено, динамичният удар пука старите етернитови тръби или изгнилите връзки на стоманените.

Доста необяснимо в такъв случай, къщите на ул „Стара Планина“ и ниските етажи на блоковете в района още са без вода, сигнализираха наши читатели. Шефът на район Хасково потвърди информацията, но уточни, че не става дума за повреда, просто налягането се качва по бавно.

Припомняме, че водата спря в сряда сутринта заради ремонтни работи по главния водопровод от Ябълково в района на трети подем. Там се извършва пълна подмяна на тръбите с нови, които имат практически вечна гаранция. Проекта на местното ВиК и Община е на стойност 6 млн лева, а изпълнението мустартира в началото на октомври.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини