Вканаляване по хасковски

Удачно асфалтираните хасковски улици и почистването на каналите под тях е темата на снимката изпратени от наши читатели от днес. На нея се вижда кола на ВиК която чисти сериозно задръстена и ръждясала шахта в кв. Каменни. Днес екипи на водното дружество са прочиствали запушени канализационни шахти на улиците „Захари Стоянов“ и „Поборническа“.

Ниската култура на хората които изхвърлят в канализацията какво ли не, включително и дюшеци, е главната причина за периодичното им запушване, смята началника на район Хасково Иванко Милушев. Запечатаните след асфалтиране шахти и повредени механизми при същия процес пък е проблема пред бързото отстраняване на подобни аварии, допълват специалистите. Старата канализационна и водопроводна мрежа под града пък обрича на разкопаване всяка положена настилка, независимо колко добра е тя.

Ежедневно има по няколко аварии в каналната мрежа на града, отчитат от ВиК. Освен че се е превърнало във втора природа за екипите на „водните“, вканаляването отвлича много ресурси от отстраняването на текущи аварии и проблеми.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини