Траур в Ивицата Газа след смъртта на 12 палестинци и сирийци

Правителството в Ивицата Газа, което се намира под контрола на движението „Хамас”, обяви на територията на анклава еднодневен траур за палестинците и сирийците, загинали вчера при стрелбата на израелски военни по протестиращи на Голанските възвишения, предаде РИА Новости.

В неделя израелската армия откри огън по протестиращите по сирийската граница на Голанските възвишения, по данни на сирийската телевизия загинаха 12 души, над 200 са ранени. Представители на израелската армия заявиха, че палестинските демонстранти са се опитали да нахлуят през границата.

На 5 юни палестинците и сирийците отбелязваха 44-тата годишнина от началото на арабско-израелската Шестдневна войн от 1967 г.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова всички страни в арабско-израелския конфликт към максимална сдържаност и изрази дълбока загриженост относно стрелбата в Голанските възвишения, предаде АФП.

„Генералният секретар изрази съжаление във връзка с отнемането на човешки живот и изрази своите съболезнования на семействата на жертвите”, посочи говорителят на генералния секретар. „Той осъди насилието и всички действия, имащи за цел да провокират насилие”, се посочва още в съобщението.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини