Започва мегаделото "Строс-Кан"

В Ню Йорк започва делото срещу бившия ръководител на МВФ Доминик Строс-Кан.

Икономистът е обвинен в опит за изнасилване на камериерка от хотел „Софител". Кан, който се намира под домашен арест напълно е ограничил срещите си с представители на пресата.

Според законите на Ню Йорк, ако дори един от 12- те заседатели се усъмни във виновността на Строс-Кан, той ще бъде оправдан.

Защитникът на Строс-Кан Бенджамин Брафман обяви, че намерението на икономиста е по време на процеса да опита да изчисти името си и да си възвърне репутацията. В същото време прокурорът по делото Сайръс Ванс , който е син на бившия държавния секретар на САЩ Джими Картър е в списъка на най-добрите юристи в Ню Йорк.

Сегашният процес е най-гръмкият от всички, които е водил и ако успее да получи обвинителна присъда срещу Строс-Кан това му открива пътя към нюйоркското кметство, коментират местните медии.

Зад прокурора стои силен и опитен отбор от 500 души. Ако бъде признат за виновен, Доминик Строс Кан може да получи присъда от 20 години затвор. Строс-Кан отрича обвиненията. Малко след като беше арестуван в Ню Йорк пристигна и съпругата на Строс-Кан - Ан Сенклер.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини