Доведената дъщеря на Камала Харис събира пари за Газа

Доведената дъщеря на вицепрезидента на САЩ Камала Харис публично събира пари за Ивицата Газа, съобщи в. „Ню Йорк пост“, цитиран от БТА.

24-годишната Ела Емхоф, чийто баща Дъг Емхоф е евреин, е вързала към личния си профил в Инстаграм съобщение за набиране на средства „в подкрепа на спешната помощ за децата на Газа“. Ела има 315 000 последователи в тази социална мрежа.

В поста не се споменава нищо за десетките израелски деца, които са сред 1400-те убити невинни израелци, покосени от терористите на „Хамас“ на 7 октомври, отбелязва „Ню Йорк пост“.

Кампанията за набиране на пари, която до момента е събрала над 7,8 милиона долара, е инициирана от палестинския Фонд за подпомагане на деца - организация с нестопанска цел със седалище в Кент, щата Охайо, която през 2021 г. е събрала над 21 млн. долара.

Не е ясно колко, ако изобщо нещо е дарила лично Ела Емхоф за каузата, посочва вестникът.

„Това предизвиква огромна загриженост и ми се струва отвратително“, реагира конгресменът републиканец Джеф ван Дрю. „Ако трябва да бъда честен с вас, аз съм удивен от това“, заяви той.

Ван Дрю, член на комисията по вътрешна сигурност към Камарата на представителите, каза, че е почти сигурно, че „Хамас“ ще може да се възползва от всички пари, дори и предназначените за хуманитарни цели, които влизат в Газа.

Ела Емхоф изрично подчертава пред репортери, че не се смята за еврейка.

„Ела не е еврейка“, изтъкна неин представител през 2021 г. „Това не е нещо, с което тя е израснала. Ела наистина няма никакви угризения по отношение на вярата, не иска да говори от името на юдаизма“, коментира той.

Емхоф, чиято биологична майка е филмовият продуцент Керстин Емхоф, се изявява като модел и се появява с разголени гърди на Седмицата на модата в Ню Йорк, припомня „Ню Йорк пост“.

Миналия месец президентът на САЩ Джо Байдън, който е демократ, обяви, че ще изпрати 100 млн. долара „хуманитарна помощ“ на палестинците - нещо, което предизвика бърза ответна реакция от страна на републиканците. Предишният президент Доналд Тръмп, губернаторът на Флорида Рон Десантис, бившият посланик в ООН Ники Хейли, сенаторът на Южна Каролина Тим Скот и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм осъдиха идеята.

Представители на Емхоф засега не са отговорили на запитването на „Ню Йорк пост“ за коментар.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини