140 бетонираха кабинета „Борисов". Преглед на националния печат

"Монитор": 140 бетонираха кабинета „Борисов"

Двама от депутатите на Яне Янев ­ Димитър Колев и Дарин Матов, обявиха, че замразяват членството си в РЗС и оттук нататък ще гласуват по съвест, а не спазвайки спусната от ръководството на партията директива. Минути преди това двамата подкрепиха правителството при гласуването на вота на доверие, който кабинетът поиска от парламента по настояване на премиера Бойко Борисов. По време на вота от общо 214 депутати, които гласуваха поименно, 140 застанаха зад правителството, 60 против него, а 14 се въздържаха от позиция.

След решението на избраниците от РЗС лидерът на партията Яне Янев ще може да разчита вече само на депутатите Емил Василев, Георги Терзийски, Бисерка Петрова и Кристияна Петрова.

Колев и Матов аргументираха предприетата от тях стъпка с разочарование от компроматната война, която води формацията на Янев, както и с поредния изблик на агресия от страна на адвоката му и техен колега Емил Василев, този път към бившия им съпартиец Тодор Великов. Той реши да превърне в мокро парти вота на доверие към кабинета. Добилият популярност със склонността си към физическата саморазправа избраник от партията на Яне Янев не се поколеба да лисне чаша с вода в лицето на колегата си Великов. Скандалната случка се разигра, докато бившият му съпартиец, който напусна редиците на РЗС след обвиненията към Янев в гей тормоз, се изказваше от парламентарната трибуна. Великов провокира гнева на Василев, след като зачете писмо до лидера на РЗС, с което се хвърлят обвинения в изнудване и опит за поставяне във финансова зависимост срещу него.

"Сега": След вота Борисов благодари на БСП и ДПС, но смъмри сините

Правителството на ГЕРБ оцеля в двуразов вот и грешки в преброяването и прибави към сбора от гласовете на ГЕРБ и "Атака" нови привърженици от разпадналата се група на РЗС. "За" кабинета се обявиха 140 депутати, "против" бяха 60, а 14 се въздържаха.

Депутатите от РЗС Дарин Матов и Димитър Колев преминаха в лагера на подкрепящите кабинета и обясниха решението си с това, че постъпката на Емил Василев "преляла чашата" на търпението им. Яне Янев не пропусна да ги обвини, че са били щедро обезщетени от ГЕРБ за постъпката си, същото се отнасяло и за гладуващия Василев. "Никой нищо не ни е предлагал, нито ни е въздействано и с колегата Матов сме готови да се подложим на детектор на лъжата", контрираха набедените. "Не мога повече да участвам в този цирк", допълни Димитър Колев, който бе областен управител на Перник по времето на царското правителство.

"Новинар": Танов: Записът с Борисов е фалшификат, не съм олигофрен

След като беше разпитван над 4 часа в Националната следствена служба, шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов определи изнесените между него и премиера Бойко Борисов разговори като „пълен фалшификат". Имал съм с премиера много разговори, но не са такива, обясни Танов и допълни, че е предал на прокуратурата всички материали за фирма „Леденика", която беше споменавана в изнесените от в. „Галерия" разговори.

Според тях Борисов нарежда на Танов да изтегли митнически служители, които проверяват пивоварната. Във всеки един момент се вижда какви действия сме извършили и имало ли е някакъв натиск, заяви Танов. По думите му и оповестените разговори с Менда Стоянова и Искра Фидосова също са „монтаж". При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи, които, ако напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред, обясни тезата си Танов и допълни, че няма намерение да подава оставка.

"Труд": Основателите на ДПС искат Доган да напусне поста си

Основателите на ДПС от цялата страна разпространиха отворено писмо до медиите, в което настояват да се състои национален дебат преди свикването на Централния съвет на движението през февруари.

Те настояват лидерът на партията Ахмед Доган да посочи новия си приемник и да напусне досегашния пост, както това става в цивилизованите партии, пише в съобщението.

"24 часа": Мишо Бирата не си плащал мазератито

Бизнесменът Михаил Михов, собственик на пивоварна "Леденика", кара последен модел луксозно "Мазерати Грандтуризмо" за над 300 000 лв., но не плаща за него, научи "24 часа".

Информацията бе потвърдена от няколко източника, които не пожелаха да бъдат цитирани. Според тях бизнесменът не бил плащал близо година вноските за колата, но преди месец след натиск започнал отново. Междувременно бил даден на фирма за събиране на дългове. Името на Михов нашумя покрай изнесените преди дни СРС-та между Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Премиерът нарича бизнесмена Мишо Бирата. Заради него президентският съветник Владо Пенов бе отстранен, понеже му бил адвокат.По-късно Борисов уточни, че се интересувал, тъй като президентът Георги Първанов му се обадил, че митничарите оказвали неправомерен натиск върху Михов.

"Труд": Вдигат ромски квартал в София

Нов модерен ромски квартал с улици и типови къщи с дворчета ще изникне на мястото на сегашните порутени бараки в столичния кв. "Филиповци".

"На финала сме на изготвянето на градоустройствения план, който ще даде възможност стъпаловидно да се реконструира кварталът и да спре незаконното строителство", обясни главният архитект на София Петър Диков. Той участва в представянето на бюджета на столицата за 2011 г. Идеята била общината да осигури на ромите терени, проекти и строителни материали. Фамилиите ще трябва със собствен труд да изградят домовете си. Новият квартал ще изникне на празни общински терени до самото "Филиповци".

"Стандарт": 200 млрд. доходи без платени данъци

Доходи между 50 млрд. и 200 млрд. лв. от дейности в страната (между 10% и 40% от националния доход), както и 30 млрд. лв. от дейности в чужбина са нерегистрираните доходи. Върху тези суми не са плащани данъци, сочат данни за последните 15 г. на Институт "Отворено общество". Това обяви адвокат Борислав Боянов от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) на дискусия за законопроекта за отнемане на имуществото, придобито от престъпна или незаконна дейност. Законът съдържа сериозни недостатъци и приемането му ще доведе до негативни последици, заявиха представители на КРИБ, Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Висшият адвокатски съвет. Според работодателите, новият закон позволява злоупотреба с власт, ще създаде стрес и несигурност в бизнеса. Отнемане на имущество преди влизане в сила на присъда, ще хвърли съмнение върху нейната справедливост, заявиха от КРИБ. Бяха изнесени данни, според които отнетото от комисията "Кушлев" имущество за периода 2006-2009 г. е едва 3,4% от бюджета на комисията и едва 0,2% от наложените обезпечения.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини