Народът се надига срещу дупките по пътищата

Ние плащаме данъци, купуваме си винетки, а не получаваме никакви услуги. Това казаха пред БНТ граждани, които ще участват днес в протест срещу дупките в столицата.

Протестиращите предупредиха, че на 22 март, когато ще се проведе национален протест заради лошото състояние на пътищата, е възможно да се стигне и до искане на оставки. Гражданите заплашват, че ще престанат да си плащат данъците, ще се движат по каквито и да е пътища и поне ще влагат тези пари за ремонт на колите. Според един от събеседниците в програмата, миналата година той е похарчил 700-800 лв. за ремонт на автомобила си заради дупки по пътищата, предаде КРОСС.

"Оставих скъпа гума на околовръстното в един от многото кратери", каза той.

"Искаме да се движим по нормални улици. Къде са нашите пари, защо плащаме данъци. Искаме да се прекрати тампонирането и да се прави цялостен ремонт на улиците. Това да стане прозрачно под граждански контрол. На всички ни е ясно, че фирмите имат интерес да има дупки", заявиха гражданите. Организаторите на протеста изразиха увереност, че днешния им протест ще бъде подкрепен и от таксиметровите превозвачи, които са сред най-големите платци.

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов призна, че през тази зима са се отворили много дупки по улиците заради резките температурни амплитуди.

"Тампонирането се прави временно, докато атмосферните условия позволят да се прави цялостно асфалтиране", обясни Христов. По думите му през тази година в бюджета са предвидени същите пари - 27 милиона лева, както за миналата година. Той увери, че общината има план за действие, който ще влезе в сила от началото на април, за да може да се работи активно.

Христов призова протестиращи да участват в разговор, на който да се видят възможностите как биха могли да участват в контрола по изпълнение на ремонтите и разхода на средства.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини