Един човек е загинал, а двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия в Перник през почивните дни

Един човек е загинал, а двама са пострадали при пътнотранспортни произшествия (ПТП) в Перник през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град.

На 6 април, около 19:15 ч., на телефон 112, е подаден сигнал, че в пернишкото село Боснек е станало ПТП. На място полицаите установили, че мотоциклет без регистрационни номера е катастрофирал в масивна бетонова ограда на къща. Водачът му е бил в неконтактно състояние и е лежал на пътното платно. Пристигналият екип на Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ е констатирал смъртта на мъжа. Той е местен жител на 52 години. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия по разследване на случая.

В съботния ден са възникнали още две ПТП. При едното е пострадал 30-годишен перничанин, катастрофирал с мотоциклета си на пътя от пернишкото село Мещица към гр. Брезник. Като причина за инцидента се посочва несъобразена скорост. Мъжът е транспортиран за преглед в пернишката болница с установена фрактура на лява пищялна кост.

Катастрофа с мотоциклет е станала и на ул. „Младен Стоянов“ в посока ул. „Република“ в Перник Преди кръстовището с ул. „Освобождение“ 44-годишният водач не спрял на червен сигнал на светофарната уредба и се ударил в лек автомобил. Мотоциклетистът е с фрактура на китка. Двамата водачи не са с установени проби за алкохол. Започнати са досъдебни производства и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Припомняме, че в края на изминалата седмица служители на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Перник проведоха специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“. В хода ѝ с съставени пет акта за административни нарушения – три за претоварване и два за непоставени колани. Издадени са и дванайсет фиша и са връчени седем за вече извършени нарушения.  

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини