Бионсе копирала тоалет на българин. Преглед на националния печат

24 часа: Красимир Гергов връща заменка

Фирма "Про Консулт 2004" е готова да върне на държавата терен от горския фонд близо до село Топола в община Каварна, обяви вчера Анна Русчева, пиар на медийния бос Красимир Гергов.

Има обаче условие за връщането - държавата да гарантира, че няма да допусне незаконно строителство върху парцела, добави тя.

Гергов и бизнесменът Георг Цветански са основните инвеститори в изграждащото се игрище за голф "Трейшън клифс" ("Тракийски скали").

Планът е за седемзвезден комплекс по проект на легендата в голфа Гари Плеър.

Заменката на "Про Консулт 2004" е сред 47-те, за които Брюксел плаши България със санкция от поне 50 млн. евро. Имотът от 138,5 дка е на входа на голф игрището "Трейшън клифс". Един от собствениците във фирмата е Тодор Гергов, братът на Красимир Гергов.

Фирми, свързани с ДПС, напирали да застроят терена, стана ясно при организираната от ГЕРБ обиколка на скандално заменените горски площи край морето.

Труд: Бионсе копирала тоалет на българин

Мюнхенски съд реши, че трудът на българския студент Искрен Лозанов е бил ограбен, и забрани излъчването на клипа "Видео фон" на територията на цяла Германия. В него попзвездата Бионсе Ноулс носи тоалет, който много прилича на творението на нашия дизайнер, наречено "Ден и нощ".

Правят се постъпки издателят "Сони мюзик" да бъде накаран да свали парчето от ефир в целия немскоезичен свят, каза вчера пред "Труд" Искрен. С модела си той спечели миналата година българския тур на конкурса на "Триумф", а на международния финал излезе втори. Комплектът му бельо, вдъхновен от Пикасо, бе представен от супермодела Джордан Дън.

Труд: Съд нападна адвокатката на Алексей Петров

Софийският градски съд ще сезира Софийската адвокатска колегия дали не са нарушени правилата на професионалната етика от страна на защитничката на Алексей Петров Ина Лулчева, се казва в съобщение на СГС.

Повод станаха изявления на адвокатката пред столичен всекидневник. СГС счита за нужно да отбележи, че квалификациите за съдията-докладчик, постановил определението за задържането на Алексей Петров и останалите обвиняеми, излиза извън рамките на добрия тон.

Според СГС изказването на Лулчева внушава на обществото, че съдийското убеждение се формира не в основата на закона и доказателствата по делото, а на други неприемливи обстоятелства.

Стандарт: Удариха мозъка на иманярска мафия

Антимафиоти разкриха мозъка на контрабанден канал, през които са минавали хиляди антики от и за Турция и Гърция. Това е най-мащабната акция на спецполицаите в района през последните години, коментираха запознати.

Акцията е проведена съвместно със служители на сектор "БОП" - Шумен при ГД БОП и служители на ОД МВР Шумен.

При претърсване в частен дом на ул. "Васил Априлов" в град Нови пазар, антимафиотите се натъкнали на над 8 000 броя антични монети, скрити в кутии от обувки. Жилището е собственост на родителите на 47-годишният И.Д. с постоянен адрес в град Варна.

Мъжът внасял от Турция маркови стоки, но покрай легалната търговска дейност пласирал успешно иманярски находки. И.Д не е криминално проявен и до този момент не е влизал в полезрението на полицията.

Стандарт: Прибират на топло топчиновник

Един шеф на държавна агенция още в понеделник ще бъде арестуван и даден на прокуратурата, заяви премиерът Бойко Борисов в "Панорама" на БНТ.

"Проверката тече и вече знам какво е сторил, но няма сега да кажа", допълни министър-председателят. Има много притеснени служители в държавната администрация и "един от тях ще го оправя", но не конкретизира за коя агенция става дума."Нека се тормозят. Има три агенции - те сигурно имат какво да си мислят", каза той.

Монитор: Трактора с 10 тома обвинения

Бившият съветник от ДАНС Алексей Петров - Трактора получи вчера 10 тома обвинения. В множеството папки по делото прокуратурата е събрала материали, че Трактора е организирал престъпна група, занимаваща се с рекет, изнудване, пране на пари, незаконни финансови сделки, източване на ДДС в особено големи размери, склоняване към проституция и разпространение на наркотици.

Монитор: Мъртви лекари "подписвали" с НЗOК

12 починали доктори са "подписали" договор за работа със здравната каса, обяви вчера новият й шеф Жени Начева. В кулоарите на парламента здравният министър потвърди новината. Заради новите изисквания да има по двама лекари в специалност много болници в страната привикаха на работа и отдавна пенсионирани лекари. Проверките на НЗОК обаче показали, че сред изпълнителите на медицинска помощ са попаднали и 12 мъртъвци.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини