Читалището в село Мещица и сдружение „Дай, бабо, огънче“ провеждат традиционния си конкурс за рецитиране на стихотворение за България

Национален онлайн конкурс за рецитиране на стихотворение на тема „Поклон, Българийо, поклон!“ обявиха сдружение „Дай, бабо, огънче“ - Перник и Народно читалище „П. К. Яворов 1926 г." в с. Мещица. Това съобщиха организаторите му.

Инициативата се организира по повод 146 години от Освобождението на България. Нейната цел е възпитаване и утвърждаване на патриотизма и българщината сред младото поколение. Участниците в конкурса трябва да изпълнят индивидуално и по изразителен начин едно стихотворение по избор, отговарящо на темата на конкурса. Видеозаписите на участващите трябва да бъдат с дължина до 5 минути, с добро качество на звука и картината. Конкурсът е насочен към деца и младежи от 5 г. до 18 г. Записаните изпълнения трябва да се изпратят до 20 февруари на имейл: dai.babo.oganche@gmail.com.

Получените и допуснати за участие видеа ще бъдат публикувани на страницата на събитието във Фейсбук, където ще се проведе гласуване. Участниците, получили най-голям брой реакции под своите клипове, ще бъдат отличени. Организаторите и спонсорите на конкурса са осигурили и други специални награди.

В миналогодишното издание на конкурса като победители бяха отличени Рая Димитрова на 6 години от Перник (първа възрастова група), Велиян Иванов на 9 години от Ямбол (втора възрастова група), Алекс Йонеску на 10 години от Русе (трета възрастова група) и Теодора Даскалова на 18 години от Русе (четвърта възрастова група). Най-малките участници в конкурса бяха четиригодишните Никола Динчев от Плевен и Божидар Георгиев от Нови хан.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини