Над 160 нарушения констатираха служителите на Областната дирекция на МВР в Перник през изминалите празнични дни

Над 160 нарушения са констатирани по време на специализирана полицейска операция, проведена по време на коледните и новогодишни празници в Пернишко, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Служителите от сектор „Охранителна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) - Перник и колегите им от Дирекция „Жандармерия“ са проверили 951 моторни превозни средства и 1291 шофьори и пътници.

Органите на реда са наложили 74 глоби по фиш, съставили са 36 акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата (ЗДвП), един по Кодекса за застраховането и шест по Закона за българските документи за самоличност. За вече извършени нарушения са връчени 88 електронни фиша и 5 наказателни постановления. Реагирано е на 11 сигнала и са образувани десет бързи производства - осем за управление на автомобили след употреба на алкохол, и две- след употреба на наркотици. Проверени са 91 криминално проявени лица и са връчени три протокола за предупреждения по Закона за МВР. Издадени са и 34 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с констатирани нарушения по ЗДвП.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР - Перник, заедно с представители на Национална агенция по приходите (НАП) и Областна дирекция „Безопасност на храните“ (ОДБХ), са проверили 16 магазина, питейни и увеселителни заведения. Съставени са девет констативни протокола и 11 предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР. Органите на НАП са съставили четири акта за установяване на административни нарушения за неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност, а от ОДБХ - два. По време на специализираната операция са иззети множество акцизни стоки без бандерол и над 20 литра алкохол със стар бандерол, допълват от ОД на МВР.

Припомняме, че по време на празниците сектор „Пътна полиция“ - Перник и районните управления в останалите общини създадоха организация за осигуряване на максимален брой полицейски екипи на входно-изходните артерии на големите населени места и по основните пътни направления. Дейностите бяха насочени основно към подпомагане и регулиране на трафика. Осигурено присъствие имаше в районите на опасни пътни участъци, както и в такива с въведена временна организация на движението. Контрол се осъществяваше и в зоните с кръстовища, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини