Фестивалът „Сцени на Струма“ представя концерт „Романтични залези“ в Радомир

Концертът „Романтични залези“, част от третото издание на фестивала „Сцени на Струма“, ще бъде представен в Радомир на 18 октомври, съобщиха от общинската администрация.

Музикалната проява, планирана първоначално за 8 септември, бе отменена заради обявения ден от правителството Ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при наводнението в община Царево.

В „Романтични залези“ ще участва Симфониета - Видин. Солисти ще са Християна Лоизу, Марио Николов и Светлана Иванова. На сцената ще се изявят изпълнители от Solem Quartet, гр. Лозана (Швейцария). Диригент на концерта ще бъде Петър Димитров.

Поканите за концерта, който ще се състои в театралния салон на Народно читалище „Напредък 1895 г." Радомир, важат без презаверка за новата дата, допълват от Общината.

В първите две издания на фестивала „Сцени на Струма“ са участвали представители от България, Англия, Азербайджан, Албания, Франция, Китай, Аржентина, Мароко, Швейцария.  

Фестивалът обединява духовното и физическо усъвършенстване и спомага за междукултурния обмен. Концертът е под патронажа на Посолството на Република Гърция.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини