Шумозащитни съоръжения ще бъдат изградени на две отсечки от автомагистрала „Струма“, близо до пернишкия квартал „Църква“

Шумозащитни съоръжения ще бъдат изградени на две отсечки от автомагистрала „Струма“, близо до пернишкия квартал „Църква“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В момента е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за строителството на съоръженията. Те ще бъдат поставени по протежението на две отсечки с дължини - 370 метра и 1859 м. Шумозащитните прегради са високи между два и четири метра.  

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 855 700 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 30 октомври.

С изграждането на шумозащитните съоръжения се очаква да бъде подобрена средата за живот и да се ограничи въздействието на шума за жителите на квартал „Църква“, допълват от АПИ.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.

Припомняме, че през 2021 г. жители на квартал „Църква“ излязоха на протест на автомагистрала „Струма“ преди село Студена. Още тогава те уточниха, че домовете им са в непосредствена близост до аутобана и години наред са потърпевши от замърсяването и автомобилния шум. Протестиращите коментираха, че са пускали множество жалби до различни институции, но без резултат.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини