Община Перник започна прием на заявления за търговска дейност за празничния базар по случай празника на града

Община Перник започна прием на заявления за търговска дейност за празничния базар по случай празника на града - 19 октомври, съобщиха от общинската администрация.

Търговци, които предлагат хранителни стоки, сувенири и други изделия, могат да подадат заявление до 11 октомври включително. Таксата към общината е осем лева на кв. м. Занаятчиите и търговците могат да ползват до три места. Площите, разрешени за извършване на търговска дейност на открито, са разположени на улиците „Физкултурна“ и „Брегалница“, Алеята на кестените в градския парк и пространството срещу Двореца на културата.

Празничният базар ще продължи от 19-и до 21 октомври. В случай, че местата бъдат изчерпани по-рано, приемът на документи ще бъде преустановен, допълват от общината.

Денят на Перник е свързан с празника на мината. Той се чества от 1903 г., като първоначално е бил отбелязван на 1 ноември. От 1906 г. Св. Иван Рилски е обявен за покровител на миньорите и на града. С решение на общинския съвет от 1994 г. е одобрено официалното честване на празника на 19 октомври.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини