X (Twitter) ще иска ваше селфи и снимка на личната карта

Twitter работи върху нов начин за проверка на самоличността на потребителя. Социалната мрежа ще изисква изпращане на селфи заедно с издаден от правителството документ за самоличност, пише PCmag.

Както съобщава Engadget, новата система е открита от изследователя на приложения Nima Owji, който сподели екранна снимка на процеса на проверка на самоличността. Завършването отнема около пет минути. Според него системата първоначално ще е предназначена само за премуим акаунти.

Предоставената лична информация се обработва от израелската компания AU10TIX. Процесът изисква потребителите да се съгласят X (Twitter) да съхранява информацията им до 30 дни и да я споделя с AU10TIX, за да се извърши проверка на самоличността.

Социалната мрежа заявява, че информацията, заедно с данните, събрани от потребителския профил, ще бъдат използвани "за целите на безопасността и сигурността, включително предотвратяване на представяне под чужда самоличност".

Новата система вече се въвежда поетапно, а броя на критиците й се увеличава. Според някои е доста опасно, че данните на практика се предоставят на трета страна. Други изтъкват, че обвързването на лична карта или паспорт с профила ви в социалните мрежи може да доведе до край на анонимността в интернет и ограничаване на свободата на словото.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини