Трансформацията на X във видео платформа

Миналият месец в блог пост ръководителите на X обявиха официално, че социалната мрежа вече трябва да бъде гледана на първо място като видео платформа.

Това съобщение бе последвано от изявление на главния изпълнителен директор на X Линда Якарино, в което тя сподели някои интересни статистики за това как се развива платформата по отношение на видео съдържанието.

Четири от всеки пет потребителски сесии в X включват гледане на видео, сочат статистиките, първоначално генерирани от XData.

Средният годишен темп на нарастване на гледанията на видео в X е 35%, а средното време, прекарано в гледане на видео съдържание, се е увеличило със 17%.

Това са числа, които компанията смята за много обещаващи, заявявайки, че "бъдещето на видеото в X е светло!"

Преходът на X към платформа, която на първо място предлага видео съдържание, значително трансформира цялата платформа, която познавахме като Twitter.

Някога Twitter беше известен със своите кратки текстови съобщения, но сега дава приоритет на видео съдържание в различни формати.

Акцентът на платформата върху завладяващите видеоклипове в кратък формат съответства на усилията на конкуренти като TikTok, които се адаптират към променящите се предпочитания на аудиторията.

Този преход също стимулира растежа на дългосрочните видеоклипове на платформата, тъй като X се стреми да се конкурира с утвърдени платформи като YouTube.

Като следствие от тази промяна, много създатели на съдържание на X сега фокусират усилията си върху генерирането на видео съдържание.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини