ГЕРБ: Борисов няма информация за разследването на чекмеджето с евробанкноти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е получавал информация от разследването на прокуратурата на снимките на банкнотите от 500 евро, за които съществуват публични съмненията, че са били заснети заедно със златни кюлчета в нощното шкафче в спалнята му в правителствената резиденция в Бояна.

Това отговори пресцентърът на партията на въпрос на Свободна Европа по темата. По-рано в понеделник стана известно, че прокуратурата има отговор от германските власти, че част от банкнотите действително съществуват, но го е оповестявала публично. Информацията дойде от неправителствената организация „Антикорупционен фонд“, която се позовава на постановление на прокуратурата.

В края на миналата година Борисов каза, че "френска банка и френски съдия-следовател" са отговорили, че банкнота с такъв номер не е издавана от френска банка. Думите му бяха по повод изказване на главния прокурор Иван Гешев, че държавното обвинение е потърсили отговор от Германия, Австрия, Испания и Франция за банкноти, които се виждат на снимката.

В отговора на ГЕРБ до Свободна Европа в понеделник се казва, че Борисов е предположил, че става въпрос за Франция, основавайки се на "традиционно доброто сътрудничество между българските френските банкови институции".

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини