ПП напуснаха изслушването на Гешев в антикорупционната парламентарна комисия

„Продължаваме Промяната” напуснаха заседанието на антикорупционната парламентарна комисия в петък, съобщи NOVA. На него депутатите изслушват главния прокурор Иван Гешев по казуса за експертизата на снимките с кюлчета и пачки, за които се предполага, че са направени в спалнята на Бойко Борисов. Според ПП тази тема не предполагала изслушване на обвинител номер 1.

От ГЕРБ пък поискаха разпускане на комисията заради изначално сгрешена процедура по свикването й. Ана Александрова попита защо това е по-важна тема от тази за снимки, на които се виждат премиерът в оставка Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова.

От партията уточниха, че според тях няма и нужният кворум.

Преди депутатите да започнат процедурния си спор, Гешев обяви, че е получил покана за изслушването вчера в 16 ч. и му било казано да събере определена информация в рамките на един час. Въпросните данни вече били публично оповестени в прессъобщения на СГП. В последните 2 години имало и непрекъсната комуникация между българската прокуратура и европейските институции. Всичко по темата, което законът позволява, било казано на евродепутатите както при лични срещи в София и Брюксел, така и чрез онлайн комуникация.

Преди началото на заседанието на комисията Гешев обясни, че застава пред депутатите, въпреки че не е длъжен да го прави. По план в разсикването онлайн трябва да се включи и Елена Йончева от Брюксел. Исканият и невзет имунитет именно на Йончева стана мотив за настояване за оставката на Гешев.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини