Йорданова с призив към Гешев за снимките от спалнята на Борисов

Обичайно главният прокурор отказва да информира българското Народно събрание по текущи производства. Това заяви на брифинг в Министерския съвет Надежда Йорданова, министър на правосъдието в оставка, помолена да коментира информацията, че експертиза доказвала, че снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и банкнотите е манипулирана.

Осведомих се от медиите, че главният прокурор е уведомил депутат от Европейския парламент, от конкретна политическа сила по този въпрос. Министерството на правосъдието, дотолкова доколкото няма правомощия да наблюдава конкретни досъдебни производства, не разполага с тази експертиза, каза Йорданова.

Тя посочи, че предвид опита си като народен представител и като български министър на правосъдието очаква главният прокурор Гешев да дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо българските народни представители. 

По информация на чешкия евродепутат от групата на ЕНП Томаш Здеховски, който ръководеше мисията на ЕП в София през април, петорна компютърна експертиза на снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, показва, че снимките са били манипулирани.

Експертизата е била изпратена от българската прокуратура до Европейския парламент в Брюксел.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    5 -4
    15:49, 13 юли 2022
    Бат Бойко е невинен! А отровното трио, платените протестъри, ДеБъ, ПъПъ ? Промяната е била просто подмяна. Жалко че струваха на бедната ни държавица милиони тези недоразумения! Хайде връщайте хартиената бюлетина за да видим какво искат Българите!
Последни новини