Почти 70 на сто от абонатите на „Топлофикация - Перник“ са получили сметки до 150 лева за декември, по данни на дружеството

Почти 70 на сто от клиентите на „Топлофикация - Перник“ са получили сметки до 150 лева за месец декември, съобщиха от дружеството. По данни на топлоснабдителното предприятие процентът е сходен спрямо същия показател година по-рано преди увеличението на цените. От дружеството припомнят, че до 30 юни тази година официално е в сила и намалено ДДС за топлинната енергия, което е още една причина абонатите да не усещат осезаемо увеличение.

Клиенти получават и допълнителна отстъпка в размер на 3 процента от месечните си сметки, ако ги погасяват в срок, каза Чавдар Стойнев, изпълнителен директор на „Топлофикация-Перник“. Потреблението на топлинна енергия е с 15 на сто по-ниско спрямо предходния декември, уточниха за БТА от дружеството. По данни на местната „Топлофикация“ среднодневната температура през декември 2021 г. е била само с 2 градуса по-ниска от последния месец на 2022 г.

Над 20 000 абонати ползват централно парно отопление в Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини