„Топлофикация - Перник“ започва от утре поетапно пускане на парното отопление

„Топлофикация - Перник“ започва от утре поетапно пускане на парното отопление, съобщиха от дружеството. Най-напред топлината ще достигне до детски градини, училища и здравни заведения, на следващ етап ще бъдат захранени обществените и стопански сгради, накрая и жилищата. Процесът ще приключи за няколко дни.

От топлофикационното дружество напомнят, че при пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен. Това е наложително за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела, което гарантира безпрепятственото им затопляне.

Топлината на перничани е гарантирана през зимата според изпълнителния директор. Предприятието разполага с въглища на склад за месец и половина работа на топлоцентралата без никакви доставки. В Топлоелектрическата централа „Република“ се горят предимно местен кюмюр и обогатени лигнитни въглища от Западномаришкия басейн.

От дружеството се надяват на безавариен отоплителен сезон след направената масивна профилактика на съоръженията през лятото.

Над 20 хил. са абонатите на „Топлофикация“ в Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини