Фентъзи приключение с ирландски дух

В началото на юни тази година ИК "Хермес" изненада приятно всички почитатели на фентъзито в България, започвайки издаването на серията "Тайните на безсмъртния Никола Фламел" от Майкъл Скот.

След огромния световен успех на поредицата авторът спечели сърцата и на българските фентъзи фенове. Още с първата книга - "Алхимикът", Майкъл Скот предизвика интереса на всички любители на жанра у нас.

След "Алхимикът" е ред на "Магьосникът"...

Калифорния

В ръцете на д-р Джон Дий и Тъмните древни "Книгата на Авраам Мага" би могла да се превърне в опасно оръжие, което да доведе до разрухата на познатия на човечеството свят. Най-могъщият ръкопис в историята съдържа тайната на безсмъртието – тайна, която никой не бива да узнава. Две страници делят Дий от познанието, което ще възвърне властта на Тъмните древни.

Единствено близнаците Джош и Софи могат да го спрат – но те са отдалечени на 13 000 километра.Париж

Никола, Софи, Джош и Скати избягват от Охай и се озовават в Париж - Града на светлините, някогашен дом на Никола Фламел. Но завръщането не е никак приятно.

Николо Макиавели, философ и виден колекционер на предмети на изкуството,живее в Париж и работи за Дий. Той е по петите им, а времето на Никола и Пернел изтича. С всеки изминал ден силата им намалява, телата отслабват. Време е Софи да овладее и втората магия – Огнената.

Само един човек е в състояние да я обучи: някогашният ученик на Фламел, граф Сен Жермен – самият той алхимик, магьосник и рок звезда.

Джош и Софи Нюман са единствената надежда за оцеляване на човешкия род. При положение че преди това не се настроят един срещу друг...

За автора:

Майкъл Скот е роден през 1959 г. в Ирландия. Когато навършва пълнолетие, започва работа като книжар и с течение на годините развива успешна търговия с антики и редки книги. Но голямата му страст винаги е било писането. Пише вече 27 години и творбите му не спират да се преиздават.

Петдесетгодишният Скот е необикновено продуктивен – зад гърба си вече има 105 книги за възрастни и деца: фентъзи, хорър, научна фантастика, фолклористика и романтични четива (които пише под псевдонима Анна Дилън). Заслужил е славата си на един от безспорните авторитети в областта на келтския фолклор.

Книгите му "Ирландски митове и легенди", "Ирландски народни и вълшебни приказки" и "Ирландски духове и призраци" са най-често цитираните източници по темата. Романите му "Светците", "Образ", "Дяволии" и "Отражението" вече се приемат като класика в жанра хорър, а всекидневникът Айриш Таймс провъзгласи М. Скот за "царя на фентъзито на тези острови".

Известно време Скот е оглавявал драматичния отдел на "Тайрън Пръдакшънс" (създателите на музикалното и танцово шоу "Ривърденс"), а освен това е писал киносценарии и театрални пиеси. Отличен е за несравним принос в детската литература от Guide of the Children’s Books и присъства в изданието "Кой кой е в Ирландия" за най-влиятелните ирландци за 2007 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини