Карадайъ: Ако днес не бъдем достатъчно отговорни, утре може да е късно

Намираме се пред нов, разломен исторически момент. Ако днес не бъдем достатъчно отговорни, утре може да е късно. Пътят е ясен - да седнем на масата за преговорите. Призоваваме за това най-отговорно и категорично. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"За пореден път се видя, че уроците не са научени, а поуките не са извлечени. Основната част от политиците не успяха за пореден път да обяснят на хората какви политики предлагат, какви решения имат за кризите, за бедността, за общите проблеми на хората. А водеха кампания на омраза, противопоставяне и разделение…Липсата на диалог е основен белег на управляващите през последното десетилетие. Липса на диалог между институциите, липса на диалог в обществото е сигурно условие за кризи и разпад", каза още лидерът на ДПС от парламентарната трибуна. 

"12 години единствено ДПС беше истинска опозиция на ГЕРБ и сега на последните избори продължаваме да се борим по места с модела "ГЕРБ", но с други изпълнители. Не искаме да сме с ГЕРБ, не искаме да сме с управлявалите през последната година и половина. Едните вкараха популизма и национализма във властта…а следващите, престъпвайки основния закон, за да влязат във властта, газейки закони и правила, рушиха държавността, демокрацията и стабилността с ускорени темпове"

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини