Национално поклонение в Маджарово в Деня на тракийската памет

    Национално поклонение в Деня на тракийската памет се състоя в Маджарово днес пред Пантеона- костница на загиналите тракийци. Честването отбелязва 109-годишнината от разорението на тракийските българи.

    Церемонията започна със заупокойна молитва, бяха поднесени цвята и венци.

    Събитието бе организирано от Съюза на тракийските дружества в България и Община Маджарово.

    „Нека не забравяме героите, които саможертвено спасяваха българите, които бягаха от насилието и опасността, пазейки своя живот, за да останат в България!“, каза в словото си председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов.

    На поклонението присъства и областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов, заместник- областният управител Мартин Узунов, в него участваха и кметове на убщини от Хасковска област, както и генералните ни консули в Одрин и Истанбул - Борислав Димитров и Васил Вълчев, лидерът на "Български възход" Стефан Янев, граждани.

    Време е да мислим по различен начин, да говорим по различен начин и действията ни да бъдат насочени към решения,каза пред журналисти в Маджарово лидерът на „Български възход“ Стефан Янев. Той отново потвърди, че ще участва в бъдещи възможни разговори за съставяне на кабинет в различни формати.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини