Студенти от България и Гърция с нови знания за създаването на стартъпи

    С нови знания и отговори на редица въпроси си тръгнаха младежите от Хасково, които присъстваха на първия информационен ден по проект за насърчаване на предприемачеството чрез подкрепа на перспективни иновативни идеи на  УНСС и Университета Аристотел в Солун.

    Проектът е разработен по Програмата Интеррег България-Гърция.

    Целта му е да подкрепи партньорството между младите хора в България и Гърция за реализиране на иновативни идеи.

    Стартъп компаниите, за разлика от другите, реализират бърз растеж, защото носят иновативна идея, обясни пред студентите в РЦДО на УНСС в Хасково  проф. д-р Николай Щерев.

    Проф. д-р Надя Миронова, директорът на центъра в Хасково отбеляза, че включването на Регионалния център на УНСС в Хасково в този проект е голям успех, тъй като това дава възможност на студентите в Хасково да са част от международен научен и практически обмен и да почерпят опит от постиженията на проекта в съседна Гърция.  

    Целта на проекта е да  подпомогне студентите, освен да придобият знанията за разработване и кандидатстване със  собствен проекта, и в  търсенето им на финансиране за тях.

    Предстоят и предприемачески лагери с общото участие на български и гръцки студенти от стопанския факултет на университета „Аристотел“ в Солун, УНСС и „Александрийската иновативна зона“ АД в Солун и Националната компания „Индустриални зони“.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      До
      Долапчиева
      4 -1
      21:27, 8 окт 2022
      Какви стар и тъпи , като живеем в много не сигурен свят! Путин ни заплашва със малък ядрен взрив а Ердоган плаши Гърците че ще направи същото както с Кипър!
      Тези на снимките изглеждат като тъпи а не като стари!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини