Студио „Нада“ спечели голямата награда в архитектурния пленер Арт зона Хасково

    Студио „Нада“ спечели голямата награда в архитектурния пленер „Арт зона Хасково“.

    Задачата беше да се намери най-находчивото решение за преобразяването на сега съществуващия Базар на книгата в центъра на областния град и прилежащите му пространства, за да стане той многофункционално място за отдих и срещи и организирането на събития, свързани със занаятите и културни форуми.

    Шестима архитекти и творчески екипи се включиха в разработването на идеята и бяха оценени от компетентно жури.

    Идеята, която в крайна сметка спечели призовото място, е разработена от арх. Антонина Тритакова, арх. Георги Събев и к.арх. Росица Мирчева.

    Премиите на отличените три архитектурни решения за арт зоната са осигуреуни от община Хасково и бяха връчени днес, когато журито си каза тежката дума, от кмета Станислав Дечев.

    Екипът на студио „Нада“ спечели премия от 3000 лв и диплом.

    Втората награда в пленера, която е в размер на 1000 лв.,журито присъди на арх. Манол Манолов, а третата премия от 500 лв. бе връчена на арх. Михаил Дянков.

    Журито на конкурса предложи на кмета на Община Хасково да възложи на екипите на първите три класирани проекта да ги доразработят, а след това с тях да бъде запозната и обществеността на Хасково.

    Кметът на Община Хасково Станислав Дечев увери, че реализацията на този проект ще бъде обсъдена с хасковската общественост и ще бъде избрано най-доброто решение.

    Прекрасната идея за търсене на начин за прекрояването на централното място в Хасково чрез арт пленер се осъществи в съорганизаторство на общината с  Камарата на архитектите в България- Регионална колегия Хасково и Съюзът на архитектите в България- Дружество Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини