Годишен планов ремонт започва този месец в пернишката „Топлофикация“

Годишен планов ремонт ще бъде извършен през юли и август в „Топлофикация - Перник“, съобщиха от дружеството. Предвидени са ревизии и ремонтни дейности в повечето мощности и в почти всички цехове на топлоелектрическата централа (ТЕЦ) „Република“. Тя е въведена в експлоатация пред 71 години и е първата модерна ТЕЦ в България за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия от въглища.

„Ще отстраним набелязани проблеми в цеховете „Парогенератори“, „Турбинен“, „Електрически“, „Въглеподаване“, „Контролно-измервателни прибори и автоматика“, „Химически“, сероочистващата инсталация. Предвидили сме да обхванем всички звена през това лято“, каза изпълнителният директор Чавдар Стойнев. Той обаче не уточни размера на заделените за ремонта средства.

Планирано е поетапно отстраняване на пробиви в главни и второстепенни тръбопроводи. Сред тях е подмяна на компрометиран участък от 70 метра главно трасе в кв. „Тева“ за четири дни. Ремонтните дейности са предвидени от 28 юли до 1 август. Засегнатите абонати вече са уведомени. „Летните ремонти по топлопреносната мрежа са единственият начин да осигурим качествено отопление през зимата“, увери Стойнев.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини