Класиката „Нощем с белите коне”в картини, откриха дългоочакваната изложба на Виктория Стоянова в Кърджали

Изображение 1 от 5

    Първата асоциация, която зрителят прави, като види картините на известната художничка Виктория Стоянова е с класиката на Павел Вежинов „Нощем с белите коне”. Конете са централна тема в нейното творчество. Смятат я за една от десетте най-добри майстори на четката, рисуваща в картините си тези благородни животни. Платната и са показвани в цяла Европа и в общо 45 самостоятелни изложби по света. Печели първа награда в Москва и втора в Оксфорд.

      Кърджалийци ще имат възможност да видят уникалните й платна в изложбената зала на Керимовата къща. Вчера изложбата бе открита в присъствието на ценители на изобразителното изкуство от града и областта.

      Художничката Пенка Атанасова представи гостуващата авторка. Виктория Стоянова е започнала като моден дизайнер, но от повече от 20 години се посвещава на изобразителното изкуство. Представя в Кърджали над 100 платна.Поканена е да гостува в Кърджали преди месец, по време на самостоятелна изложба в Пловдив.

      Виктория Стоянова благодари за гостоприемството. Каза ,че атмосферата в Керимовата къща е уникална и излъчва любов и енергия. Всичко каквото съм искала да кажа съм го нарисувала. Обичам да рисувам енергия, затова съм озаглавила изложбата „Сестра на вятъра”. Тя ми дава импулс за нови творби.Решихме да направя втора изложба в Кърджали, посветена на Орфей,каза още Виктория Стоянова.

      Тя организира томбола за ценителите.  Печелившият ще получи нейна картина, която се пази в тайна от художничката.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини