Изложба на художници водолеи е открита в Перник

Изложба на художници водолеи е открита в Перник. Експозицията е традиционна и се организира всяка година през февруари, като събира творби на талантливи автори, родени под зодиакалния знак на Водолея.
Идеята се зародила преди повече от 20 години, когато художниците установили, че водолеите преобладават в местната гилдия, разказа Елена Темелкова - директор на галерии „Перник“. Валентин Топалов - председател на местното представителство на СБХ, определи изложбата като приятелска, свързваща хора от различни поколения, с разнообразен почерк и творческа биография, но обединени около своя зодиакален знак.
В градската художествена галерия „Артсалон“ тази година 10 майстори на четката - водолеи, показват 14 свои творби маслена живопис, акварел и акрил. Могат да се видят произведения на Данаил Атанасов, Валтер Гогов, Емил Младенов, Здравко Стойнев, Цветелина Стефанова, Михаил Деянов и др. Сред авторите е и проф. д-р Бисера Вълева, която е част от пернишката група и също е родена под знака на Водолея. Повечето от картините се експонират за първи път.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини