„Топлофикация - Перник“ осигурява възможност за допълнително безплатно отчитане на уредите за топлинно счетоводство

„Топлофикация - Перник“ осигурява възможност за допълнително безплатно отчитане на уредите за топлинно счетоводство на абонатите, на които е топлинен счетоводител. Това съобщиха от дружеството.

Клиентите, които не са успели да осигурят достъп на една от двете безплатни дати за отчет, е необходимо да се свържат с представители на предприятието за насрочване на нова дата. В противен случай при изготвяне на годишните фактури ще им бъде начислена енергия по реда на Наредбата за топлоснабдяване, посочи изпълнителният директор Чавдар Стойнев.

Поради епидемичната обстановка в страната ежемесечният отчет беше преустановен в имотите на абонатите, които не са оборудвани с водомери с радио-модул. „По тази причина се налага изготвянето на изравнителни сметки за периода 01.05.2021 г. – 30.04.2022 г.", уточняват от  дружеството. Срокът за подаване на възражения е до 31 август.

Абонатите, на които „Топлофикация“ е топлинен счетоводител и са подменили индивидуалните топломери и водомери с уреди за дистанционно отчитане, няма да получат изравнителни сметки, защото заплащат всеки месец  реалното потребление.

През летните месеци предстои ремонт на съоръженията и топлопреносната мрежа. Мероприятията целят да гарантират сигурността на следващия отоплителен сезон, допълни Стойнев.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини