В Швеция започнаха да поставят чипове на ваксинираните срещу COVID-19

Шведската компания Epicenter започна масовото производство на миниатюрни чипове, които се използват като COVID-19 паспорти и се поставят под кожата на човека.

Специалистът в областта на цифровите технологии Моа Петерсен съобщи пред медиите, че около 6000 души от Швеция са си поставили под кожата на ръката  подобен чип. Информацията от подкожния NFC имплант може да бъде прочетена с помощта на всякакъв NFC четец, включително и смартфон. Създателите на новия чип заявиха, че процедурата на неговото поставяне под кожата е абсолютно безопасна и безболезнена. Миниатюрните устройства се поставят между лакътя и китката или между палеца и показалеца. Разработчиците допълват, че процесът е обратим на 100% и чипът може да бъде изваден по всяко време.

В тези своеобразни импланти могат да бъдат записани данните не само за COVID-19 ваксинирането, а и информацията за шофьорските книжки, абонамента във фитнес клуба и други подобни. Водещият специалист на компанията Ханнес Сджоблад сподели, че това е една универсална технология, която може да се използва за най-различни цели. А според водещите британски специалисти и имплантолози, след 10, максимум 15 години, хората с подобни чипове под кожата ще бъдат нещо съвсем обикновено.

Тази новина предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Потребителите считат този процес за една нова технология за следене, която дава възможност на държавите и специалните служби изцяло да следят личния живот на хората и по този начин с лекота да ги контролират и манипулират.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Мн
    Мнение
    10 0
    19:04, 23 дек 2021
    Скандинавски малоумници!
  • 2
    Ми
    Минаващ
    9 0
    19:10, 23 дек 2021
    Е тия верно са пълни идиоти!
  • 3
    Ис
    Истината
    1 0
    15:37, 26 дек 2021
    Кво стана, бе??? Нали това с чиповете беше само
    " конспирация"?
    Прав е Айнщайн, че човешката глупост няма край.
Последни новини