Акцентите през януари по еТВ

    Поредна приятна изненада за любознателните зрители на еТВ - стартира нова документална поредица, разкриваща мистериозни митове и най-големите загадки в историята на човечеството.

    Не пропускайте в програмата на еТВ документалната поредица Митове - най-големите загадки на човечеството.

    Първи епизод- В търсене на гроба на Атила може да гледате от 16:30 часа на 29 януари.

    Атила, вожд на хуните – целият европейски континент е треперил от страх от този легендарен водач. Животът му е победоносен. Смъртта му - мит. Никой не знае къде е погребан. Учени и изследователи аматьори търсят скрити улики. Изследователите предполагат, че гроба на легендарния вожд се намира в унгарската низина. Легендите ни насочват към вероятното място на гроба му.

    Древен Апокалипсис - Изгубеният град Хелике в ефира на еТВ на 15 януари от 16:30 часа.

    През 373 г. пр. н. е. гръцкият град Хелике е изчезнал под вълните. Според легендата Посейдон разрушил града. С течение на времето местоположението му е забравено. Той ужасно много наподобява мита за друга древна цивилизация - Атлантида. Местоположението на Хелике е една от най-големите мистерии в археологията, но възможно ли е някога да бъде преоткрит изгубеният град и може ли Хелике всъщност да е Атлантида?

    Политическият трилър по действитетелни събития Тринадесет дни гледайте в съботно кино на 15 януари от 19:30 часа.

    1962 година, действието на филма се развива във вътрешния кръг на Белия дом на Джон Ф. Кенеди (JFK), тъй като новината за ракета в Куба създава атмосфера на страх и опасност, видяна през очите на началника на щаба на Кенеди (Кевин Костнър). Ще се окажат ли САЩ в ядрена война със заплаха толкова близо до границата си?

    На 16 януари от 22:00 часа еТВ ви предлага свръхестествения трилър Преди да се събудя.

    В този интензивен и пулсиращ трилър, Джеси (Кейт Босуърт) и Марк (Томас Джейн) решават да осиновят сладко и любящо 8-годишно момче Коди.

    Гледайте мистериозният трилър Преводачите на 22 януари от 19:30 часа.

    Девет преводачи. Един луксозен бункер. Най-очакваният роман на всички времена. Никаква връзка с външния свят. Десет страници, публикувани в интернет след затварянето на бункера, и отправено искане за огромен откуп. Кой е крадецът?

    Не пропускайте документалният филм Тайните на ДНК на 23 януари от 16:30 часа.

    21 век е векът на генетиката. Разкодирането на ДНК дава възможност да се зърне далечното минало, да се открие настоящето и да се проектира бъдещето.

    Всички любители на изкуството познават руския Ермитаж. Екатерина Велика основава музея преди повече от 200 години и оттогава руските владетели обогатяват колекциите му чрез аукционни покупки и артефакти, открити в опасни археологически експедиции. На 30 януари в 16:30 часа по телевизия еТВ гледайте Ермитажът.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини