През май по еТВ

    07 май от 16:30 часа

    Мечтани маршрути: От Колката до Пешавар - Документалният филм ви предлага пътешествие по предколониалния Главен магистрален път, който се простира през целия индийски субконтинент. Започваме в мангровите гори на Бенгалския залив, преминавайки към Колката за цветния религиозен фестивал Дурга Пуджа. Ще се отбием в римокатолическа църква, много важна будистка ступа, ще посетим дървото Бодхи, под което Буда е постигнал просветление, и най-свещеното индуско място в Индия, Ганг. На индийско-пакистанската граница ставаме свидетели на ритуал на гранична охрана, а в Лахор срещаме футболистки, трениращи без забрадки. Спиращият дъха проход Хайбер бележи края на нашето голямо пътуване. По пътя ще се срещнем с различни хора, от религиозни водачи до учители по йога до лекари, които ни дават представа за особеностите на техните общества.

    14 май от 16:30 часа

    Мечтани маршрути: От Исфахан до Самарканд - Пътешествието по пътя дълъг около 3000 километра ни отвежда до легендарните ориенталски мегаполиси, впечатляващите пустинни и планински райони на Иран и Узбекистан. В пустинния град Йезд се срещаме с места и традиции на персийската зороастрийска религия. В Керман получаваме лични впечатления от подготовката на семейството за новогодишния празник Норуз. След това се насочваме към по-големи приключения: снежни планини, невероятни височини, солени пустини и накрая невероятната пустинна природа на Калут. Красивите узбекски градове напомнят за просперитета на Пътя на коприната. По пътя срещаме очарователни и отворени хора: развъдчик на камили, жени, които споделят своите истории за селския живот, суфимастър и билкар, който ни разкрива тайните на своята търговия и религиозна практика.

    15 май от 19:30 часа

    Мач Пойнт -  Бившият професионален играч Крис Уилтън, получава работа като тенис инструктор в клуб на висшата класа в Лондон. Крис се сближава с ученика си Том Хюит, който го запознава с британското си семейство от висшата класа, и сестра му Клои веднага се влюбва в него. Амбициозният Крис запазва връзката си с Клои, но е привлечен от годеницата на Том - американската кандидат-актриса Нола Райс, с която преживява кратка авантюра. Крис се жени за Клои и се издига в компанията на семейство Хюит, докато Том разваля годежа си с Нола. Един ден Крис среща случайно Нола, хлътва до уши и я прави своя любовница. Когато Нола забременява и започва да го притиска, той съзнава финансовата изгода на брака си, но трябва да вземе решение и да избере жената, която желае за своя спътница.

    21 май от 16:30 часа

    Мечтани маршрути: От Душанбе до Бишкек - Централно-азиатската магистрала Памир подготвя много изненади за своите пътешественици. Пътуването ни ще продължи около 1300 километра, започвайки от Таджикистан, след това надолу по река Пандж по границата с Афганистан и нататък до Киргизстан. По пътя срещаме интересни хора, желаещи да ни разкажат своите истории, от домакини и строител на инструменти до жени, управляващи домакинството си в отсъствието на съпрузите си. Спиращите дъха 7000-метрови планини, кръстени на комунистически герои, са фонът за нашето приключенско пътуване през невероятни планински проходи. На 4000 метра срещаме млади хора на път за Китай, на 5000 метра лагеруваме с номади. В Киргизстан попадаме на невероятен парк, посветен на важни мислители, учени и религиозна толерантност. Като цяло, това е пътуване както за окото, така и за ума!

    28 май от 16:30 часа

    Планета Египет: Раждането на империя - Разглежда как е основан Египет. Крал Нармер твърди, че причината за това е война. Откриваме, че мирът и сътрудничеството са били поне толкова важни, колкото голямата битка, която обединила Горен и Долен Египет. И войната, и мирното сътрудничество положили основите на египетската история на успеха, продължила повече от 3000 години.

    28 май от 19:30 часа

    Финал по Холивудски - Уди Алън е в ролята на Вал Уаксман – невротик, някога велик режисьор, нуждаещ се от филм, който да осигури бляскавото му завръщане в света на киното. Най-накрая късметът му се усмихва в лицето на красивата му бивша съпруга (Теа Леони) и шефа на студио, мултимилиардера Хал (Трийт Уилямс). Но точно когато всичко уж тръгва по вода, най-неочаквано Вал... ослепява. Дали да си признае, или да заснеме филма сляп?

    29 май от 17:30 часа

    Късче от сърцето ми - Изабела се връща в родния си град за отпразнуването на 60-годишния юбилей на баща си. Тук тя среща старата си приятелка Моли, която ръководи местен бенд. Лошото е, че Моли е сгодена за бившия на Изабела, Саймън.

     

     

    Коментари в сайта

    Последни новини