Честит Ден на града, перничани!

Уважаеми перничани,
Посрещаме тазгодишния Ден на града в особена ситуация. Макар и физически разделени по силата на строгите противоепидемични мерки, ние отново сме обединени от обичта и грижата за родния Перник, от отговорността за здравето на близките ни. Нашият град е преживял редица исторически и природни катаклизми, но ние, перничани, винаги сме съумявали да се изправим, независимо от ударите на съдбата. Силният дух и вярата са побеждавали страха, за да пребъде Перник през вековете. Носим тази родова памет в гените си, за да я предадем на идващите след нас.
Убеден съм, че това изпитание ще ни направи по-силни, по-човечни, по-единни и заедно ще градим модерния, уютен и приветлив облик на нашия Перник. Нека отворим душите си за обновлението, за надеждата и оптимизма. Днес е ден за благодарност към всички, които носят Перник в сърцата си, които го изграждаха със знания, труд, но и с много обич. Да отдадем заслуженото на нашите съграждани, оставили трайна диря с делата си. А младите да съхранят своя устрем и да следват мечтите си. Те ще ги отведат далеч.
Скъпи съграждани,
Нека изживеем пълноценно настоящето и посрещнем с нови надежди бъдните дни на града ни. Пожелавам ви сили, здраве и увереност в общата ни борба за един европейски Перник. Най-важното за всеки град са неговите жители - техният дух, енергия, воля за развитие и промяна. Ние сме нашият град! Перник крие безброй истории в миналото и настоящето си. Нека вплетем днешния ден в бъдещето! В името на децата ни!
Честит празник, приятели!
Честит Ден на града, перничани!
Станислав Владимиров
Кмет на Община Перник

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини