Кметът на Перник скочи срещу служебното правителство

Кметът на Перник Станислав Владимиров скочи срещу служебното правителство, научи ZaPernik.com. Повод за това е неоправения път между Перник и София през Владая.

„Недопустимо е най-натоварения вход към София да бъде затворен месеци и никой да не работи в същото време на заградения участък. Перничани, както жителите на още най-малко пет града пътуват всеки ден на отиване и връщане до столицата. От там влиза трафика за София от цяла Югозападна България. Работници и ученици закъсняват за работа ежедневно, седят в задръствания с часове, не могат да се приберат у дома навреме. Това положение не е нормално„, каза пред ZaPernik.com Станислав Владимиров.

Той е поискал среща с премиера на служебното правителство Стефан Янев. „Очаквам да ме приеме в най-скоро време„, каза кмета на Перник.

„Настоявам до дни да се довърши и отвори отремонтираната отсечка, след това да се ремонтира другото платно и пътя да се разшири. Трябва да има и светофарна уредба за реверсивно движение. Колко години ще поставят колчета ръчно. В кой век живеем?“, ядосва се Владимиров.

„Ако правителството нехае, протести на гражданите ще бъдат справедливи и аз ще бъда с тях„, каза Станислав Владимиров.

„Не може да затворят пътя и просто да приберат машините и да вдигнат рамене. Това не е отговорно и е опасно. Точно на този път са станали много жертви. Как ще чистят снегорините през зимата, когато завали сняг и има задръстване с автомобили?“, пита кмета на Перник Станислав Владимиров.

„Ще информирам перничани как се развива казуса с пътя, след като успея да се срещна с премиера„, каза пред ZaPernik.com пернишкия кмет.

 

Източник: zapernik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини