Кметът на Перник уволни Нинова: Ваня Григорова ще е новият лидер на БСП

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че в лявото политическо пространство се образува нов лидер - кандидатът за кмет на БСП в София Ваня Григорова.

Тази сутрин пред БНТ Владимиров заяви, че би подкрепил нов евентуален политически проект в ляво, стига да има много по-различно поведение от сегашното на ръководството на БСП. На 29 октомври Станислав Владимиров събра рекордните 79,32% от гласовете в Перник и по този начин спечели втори кметски мандат още от първи тур.

"Мисля, че се появи нов лидер в лявото: Ваня Григорова. Има много дълъг път и това огромно пространство в лявото няма как да стои дълго време. (...) Ако наистина се появи нещо ново в лявото, което да бъде с много по-различно поведение от това, което е в момента, със сигурност аз ще го подкрепя. Моите планове обаче са свързани с Перник. Бих помогнал с партийния си опит, но амбициите ми са свързани с моя град", каза днес той.

Владимиров е на мнение, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се страхува за позициите си. По думите му когато даден партиен член на БСП изпъкне в партията или му се повиши рейтингът, тя започва да се страхува:

"Въпросът е защо тези взаимотношения са толкова остри - когато някой победи категорично, изпъкне в партията и му се повиши рейтингът, Корнелия Нинова веднага започва да се плаши за своя вече овехтял партиен трон и върху него се излива цялата тази помия, агресия и фалшиви новини."

Станислав Владимиров коментира това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи неговата кандидатура в хода на предизборната кампания. По думите му не е новина, че двамата работят добре заедно:

"През последните 4 години съм срещнал огромна подкрепа от Бойко Борисов, особено в качеството му на министър-председател, особено по време на водната криза. Най-важна е подкрепата на перничани, ако не я бях получил, може би нямаше да се кандидатирам за кмет."

По повод визията си за развитието на Перник Владимиров каза, че няма да прави компромиси. Той посочи, че е е имал много трудности - водната криза, проблеми с боклука и справянето с около 35 милиона лева задължения, които вече са преструктурирани и към днешна дата са около 2 милиона лева.

Кметът на Перник изтъкна, че градът се класира на високо място в класациите на финансовото министерство и че това ще продължи и в следващите години. Станислав Владимиров се надява ротационното правителство "Денков-Габриел" да е с по-дълъг хоризонт, защото това ще бъде по-добре за местната власт.

По думите му най-голямата победа за перничаните е, че са се обединили като семейство. "Подкрепата, която получих, както и начинът, по който се почувствах в неделя, го пожелавам на всеки един политик", каза още Станислав Владимиров.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини