„Колорит“ представя „Преминаване“ на 1-ви юни

Преминаване. Така е озаглавена изложбата на Школата по приложни изкуства „Колорит“ при читалище “Заря“, посветена на 1-ви юни-Ден на детето.

Тя ще бъде представена в галерия „Форум“, ден преди празника-на 31-ви май в 17.30 часа.

Заглавието поставя акцент върху търсения ефект в изложбата-да представи детството и израстването като разбиране и усещане, като емоция или сбъднати мечти.

Участват 17 автора на възраст от 9 до 17 години. Възпитаниците на Веселина Делчева ще покажат пред публиката в града 20 произведения. Всеки от тях сам е избрал концепцията за работата си, затова и този път колоритът, който ще бъде представен от художниците на школата, е очакван. Използвани са смесени техники-колажи, има автопортрети, показващи различните визии на автора в израстването му досега, в някои от картините са претворени мигове, усещания, които са се отпечатали в съзнанието на детето и младежа, само малко вдига завесата пред предстоящото Веселина Делчева.

Заради здравословни причини тя дълго е била в болничен и срещите с възпитаниците й през последните месеци на живо са били много малко. Преподавателката обаче е още по-горда с факта, че нейните ученици са работили изключително самостоятелно у дома върху тази изложба, с малко онлайн напътствия от нея.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини