Видео за село Брягово участва в конкурс

Прекрасен видео разказ за първомайското село Брягово създаде Аурора Иванова.

9-годишната ученичка от СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ съвсем скоро беше герой в репортаж на Parvomai.NET, когато получи награда за илюстрация на разказ на Борис Априлов.

Видеото също е нейна творба, която участва в конкурс, а именно - „Да възродим българските села“. В краткото филмче Аурора разказва за селото, от което са и нейните корени. Там намираме отговор на въпроса генетично ли е предаден талантът ѝ да рисува. Оказва се, че тя е потомък на Динко Зограф. В началото Рори разкрива още един свой талант – заедно със сестра си и с майка си тя пее на сцената на бряговското читалище „Развитие“. Във видеото момичето е успяло да разкаже накратко историята на селото и етимологията на старото му и новото му име. Представила е една от най-старите  църкви – „Св. Атанасий“, парка около Бряговския язовир. Обяснила е и защо в селото няма деца. Освен Динко Зограф е споменала и друга забележителна личност – Стефан Филипов – основател на Първомайската група.

Аурора дори и да не спечели награда от конкурса, то село Брягово вече е спечелило чудесен видео филм - реклама на селището.

Желаещите могат да подкрепят видеото за село Брягово, като отворят  групата на конкурса и да харесат коментара на Maria Petkova (Мария Петкова) – майката на Аурора, който съдържа и видеото. Крайният срок е 6 май.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини