КАТ глоби 54 богаташи докато се забавляват в нощни заведения

Млади дами се оказаха най-наглите шофьорки, които блокират с лимузини централните улици пред елитните клубове на столицата, пише в. "24 часа" в днешния си брой.

16 лъскави аудита, мерцедеси и други коли са вдигнати с паяци от центъра на София и Студентски град при двете нощни полицейски акции през уикенда.

От данните на СДВР стана ясно, че почти всички спипани в нарушение возила са на млади дами. Те спирали по средата на платното, за да не ходят пеша и да не изтъркат скъпите си обувки, докато стигнат до дискотеката.

Катаджии написали 33 фиша за неправилно паркиране и 21 акта на шофьори, създавали опасност за пътен инцидент. Заловени са трима пияни шофьори, сред тях и футболистът на "Левски" Юсеф Рабех. Най-много нарушители са спипани край клуб "Червило" на бул. "Цар Освободител" и "Планет" зад църквата "Св. Ал. Невски". В петък вечерта пред двата клуба са вдигнати 6 коли. Имало още десетина зарязани насред пътя лимузини - шофьорите им се разбягали при вида на патрулите и паяците.

В Студентски град пък притежателите на лимузини масово са спирали в нарушение на правилата край зала "Христо Ботев". Там са вдигнати 8 коли.

Чисто нов "Мерцедес SLK", две аудита А8 и нови модели на "Тойота" и "Нисан" са сред возилата, паркирани неправилно от дами. Някои от колите били взети на лизинг и се водели на фирми вносители.

"Акциите ще продължат всекидневно и безсрочно. Няма да се знае кога и къде ще проверяваме. Не може някои да си мислят, че са над законите", заяви вчера зам.-шефът на столичната полиция Стоян Велчев.

След ареста на разбеснелия се бизнесмен с порше в нощта срещу събота повечето проверявани купонджии се държали възпитано с пазителите на реда, стреснати да не попаднат в районното, казаха полицаи.

Районната прокуратура ще реши днес дали да иска постоянен арест за шофьора на поршето Иво Петков и приятелките му Марияна и Ива. Тримата нападнаха полицай, одраха го и скъсаха униформата му. "Делото ще бъде разпределено на наблюдаващ прокурор и той ще прецени каква мярка за неотклонение да наложи", каза зам. районният прокурор на София Руси Алексиев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини