Ден 74: Нас не ни е страх, оставка!

Няколко стотин души се събраха и тази вечер в "триъгълника на властта" за 74-ия ден на протести с искане за оставката на кабинета "Борисов 3" и главния прокурор под мотото "Нас не ни е страх".

Към 20 часа протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител".

"Една вечер може да сме 2000, по време на въстанията - над 100 хиляди. Ние ще бъдем тук и няма да си тръгнем" - заяви Арман Бабикян от "Отровното трио" от импровизираната трибуна до фонтана пред Президентството. Той се обърна задочно и към представителите на властта с думите: "Ако имахте малко мозък във високите си министерски глави, трябваше да се притеснявате преди три години, когато бяхме само трима души. Сега е много късно, сега е време за оставка".

Той напомни за критичните статии в европейски издания от последната седмица, определени като "платени" от някои представители на управляващите, с думите: "В България са писани много неща под диктовката на парите, но не е измислен начин на световната и европейска преса какво да пише за корупцията в България".

"Българското правителство вече се пази от собствения си народ, избягва европейските си партньори и се крие в родопските села - каза той по повод днешната визита на премиера. - Но останалата територия на България вече е свободна от страха, от вашето наказание, от страха от преследване на работното място, от страха, че няма да бъде записано детето ми в детска градина. Страхът напуска територията на България и Вие напускате властта, Борисов!"

Обърна се и към протестиращите с насърчение: "Знаете ли какво постигнахте за тези повече от 70 дни? Постигнахте рухване на рейтинга на управляващата коалиция със стотици хиляди, постигнахте жестокостта, която показва истинските им лица, постигнахте световната реакция, на Европейския парламент, на дипломатите в София, постигнахте много ден след ден, след ден.

Тези хора са в ъгъла на историята, не могат да си обясняват света с друго, освен с пари - че ние сме купени, че вие сте купени. Не!" - завърши той.

Пред протестиращите бе изнесена информация и за срещите в Брюксел, където българските протести срещат подкрепа. В камък се удрят като че ли засега само опитите за срещи и съпричастност от ЕНП, където членува ГЕРБ.

Към 21:20 ч. протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие към "Орлов мост".

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини