Румен Радев: Исканите от протестиращите оставки са неизбежни

Oчаквам от българския парламент да не скверни парламентаризма с неграмотни упражнения за нова конституция и свикване на Велико народно събрание. Това само подклажда гнева на хората". Това заяви в обръщение към народа и Народното събрание. Държавният глава говори от трибуната на парламента, но точно преди да започне неговото обръщение депутатите от ГЕРБ напуснаха пленарната зала и така и не чуха думите му.

"Не липсата на нова конституция и на Велико народно събрание, а липсата на морал в управлението, подриването на устоите на държавността и корупцията. Българите ясно заявиха исканията си за оставки на правителството и на главния прокурор и честни избори. Тези оставки са неизбежни", каза още Радев.

Гледайте във видеото цялото обръщение на държавния глава.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (15)

  • 1
    ИП
    и простата
    11 -3
    10:31, 2 сеп 2020
    футка леко се усмихва. хубаво и е там .случайно е попаднала и се държи като удавник за сламка. проста футка -сър
  • 2
    Хх
    Ххх
    14 -12
    11:00, 2 сеп 2020
    Долу президента!
  • 3
    Ло
    Лошо качество
    5 0
    11:13, 2 сеп 2020
    Много лошо качество на записа, срамота за 21 век
  • 4
    Бо
    Боян
    14 -7
    11:16, 2 сеп 2020
    Протестите продължават вече близо два месеца. Ами ако не спрат? 
    Ако не спрат ще бъдат началото на едно гражданско общество, обединено не поради желанието за оставка на някое правителство, а поради нетърпимостта си към произвола и беззаконието, независимо откъде идват.
    Поради нетърпимостта си към всички мутри, които смятат хората за "матриял" а себе си за "архитекти" призвани да правят от този "матриял" каквоот си поискат и без да им бъде търсена сметка и отговорност за това!
    МУТРИ ВЪН!
  • 5
    Тт
    Тт
    11 -8
    11:20, 2 сеп 2020
    Говор ит Москва!
  • 6
    Аз
    Аз съм българче
    9 -6
    12:17, 2 сеп 2020
    Народната воля е мутрите да напуснат управлението на страната!
    Каквото са вършили за десет години- вършили!
    Времето на задкулисието-свърши!
  • 7
    Нещо, много посърнал този злобар. Не му се получи революцията, не ви се получи и на вас, некадърници, крадци, престъпници, глупаци и обикновени келепирджии. Ходете да работите честно, да печелите нормално, а не да опикавате площадите!
    • До
      До шапкара
      7 -9
      13:25, 2 сеп 2020
      Ей герберски трол, не се пени толкова, че ще се изпуснеш в гащите. Твоят идол Тиквоний си заминава! Проумей го с простата си картуна.
    • Им
      Има да чакаш
      7 -5
      14:12, 2 сеп 2020
      Ама вие се пените по площадите вече два месеца, не аз. Вие си отидохте там, вече настрани в гащите, а колкото до това кой е прост... от вас, по-прости няма! Сбирщина от неграмотни, тъпи и озлобен помири! И го проумейте! Никой не си отива, освен вас - не удачна, мизерна паплач!
  • 8
    Оп
    Опа
    4 -1
    15:47, 2 сеп 2020
    Проумяхме го неудачник, доста българи си отидаха, само останаха лизачите като вас. Затова хората не издържат вече алчността ви паразити мръсни нагли.
  • 9
    До
    До има да чакаш
    2 0
    20:51, 2 сеп 2020
    Сигурно и ти чакаш нещо ама ще получиш от мутрите само един виснал .уй!
  • 10
    До
    До има да чакаш
    1 -1
    20:54, 2 сеп 2020
    А бе, боклук неук, научи се да пишеш и четеш бе олигофрен! А бе Хасково нет, защо не отсявате неуките писания на хора с първи клас?
    • Сп
      Споко бе
      3 -1
      21:31, 2 сеп 2020
      Абе злобар, не разбра ли, че вашето президентче е политически труп? Не разбра ли, че това, което вършите една шепа безделници е обречена кауза? Не разбра ли, че сте излъгани и употребени? Не разбра ли, че сте на страната на лошото! Не разбра ли, че деветдесет процента от българите живеят много по-добре и печелят много повече, отколкото преди десет години? Кой ти е крив за тъпотията, Борисов ли? Един, ваш любим писател, ви беше описал добре, мразите всичко живо, злобеете, кълнете, обиждате, а вечер, като се приберете пиете, лягате, изпсувате, изпърдявате се и заспива те.
  • 11
    Хе
    Хей споко
    1 -2
    22:04, 2 сеп 2020
    Това твоят режим ли е , написан над леглото ти да ти напомня какво трябва да правиш, че иначе няма да "забогатееш " ? Сигурно си някой мишок със заплата за кифли и баници, но тук се правиш на забогатял уж гражданин през последните години! Пий си лангюре, яж си киселото зеле и си пърди ти и по-малко , че вониш на леш, още повече , че не си сменяш и кирливите гащи гашльо !
    • Ст
      Стара чанта
      0 -2
      00:13, 3 сеп 2020
      Хе, Хе Хе - напрегнат съм ! Зна`иш к`во значи това, нали? `Айде, тичкай да свалиш малко напрежението! Кавал сдухан!
Последни новини