Борисов: Знам мечтите на Христо Иванов да е главен прокурор

Всеки има право на протест, протестът е също е знак на демокрацията, каза в отговор на въпрос премиерът. Аз знам мечтите на Христо Иванов отдавна да е главен прокурор, да овладееш всички, защото това, което услужливо се забравя, - да получаваш предварително съдебни решения, е много приятно; който може да го постигне, ние не сме могли, да овладееш и прокурорите също, което ние не сме могли. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали трябва главният прокурор да подаде оставка, както искат протестиращите.

Като са ме питали колегите защо арестуваха министъра на екологията или заместник-министър, аз съм им казвал, че така, както и аз, съм го научил от медиите, допълни премиерът. Той заяви, че категорично е против всякакви показни акции и допълни, че си има институции, които избират по демократичен път, след това има повторен етап за издаване на укази от президента, и изтъкна, че този път е извървян.

Премиерът Бойко Борисов обяви кадровите промени в правителството пред журналисти в Министерския съвет след края на Коалиционния съвет.  Приемат се оставките на министрите на финансите - Владислав Горанов, на икономиката - Емил Караниколов, и на вътрешните работи - Младен Маринов. Освен това оставка подава и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Премиерът Борисов уточни, че на мястото на министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще бъде предложен Христо Терзийски, който в момента е директор на Главната дирекция "Национална полиция". На мястото на министъра на икономиката Емил Караниколов се предлага неговият заместник Лъчезар Борисов.

На мястото на министъра на финансите Владислав Горанов ще бъде предложен настоящият здравен министър Кирил Ананиев.

Постът министър на здравеопазването се предлага да бъде поет от проф. Костадин Ангелов, който е изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска".

Вицепремиерът Марияна Николова ще поеме и поста на министър на туризма.

Още днес новите предложения ще бъдат внесени в парламента. Ще има и някои промени на различни зам.-министерски постове.

В понеделник ще бъдат представени финансовите и социално-икономическите мерки, свързани с пандемията, добави Бойко Борисов. "Някои от тях ще наложат и много спешно да се променят и закони", заяви той.

След финансово-икономическите мерки, които са най-важните с оглед ситуацията около пандемията, правителството ще продължи работата с приоритизиране на програмата на управление и извеждане на някои приоритети, за които "Обединени патриоти" са настоявали във времето. Това каза заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той уточни, че тези приоритети са свързани с демографията, с възрастните хората, с българските общности в чужбина и други.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Въ
    Вън
    4 -3
    12:47, 23 юли 2020
    А твоята мечта каква е ..?
    Да удряш с юмрук по масата и все ти да си прав.!
  • 2
    19
    1952
    1 -4
    15:51, 23 юли 2020
    Никой не те иска,ти промяна правиш!
    • Въ
      Вън
      2 -1
      23:29, 23 юли 2020
      Ало каскета 1952 , няма да се обясняваме , кой кого иска - Вън !
  • 3
    25
    2591
    1 0
    07:27, 24 юли 2020
    Цървул - 1952

Случаен виц

Последни новини