На сесията днес: Избират Почетен гражданин на Асеновград`2020

Кой ще бъде удостоен с приза "Почетен гражданин на Асеновград" ще стане ясно днес на редовната сесия на Общинския съвет. Съветниците ще избират между 4 кандидатури и както винаги досега – чрез таен вот.

Първият номиниран е Абдул Карим Хассун. Предложението е на инициативен комитет и е заради "изключителните му заслуги и принос към града и неговите съграждани – в областта на обществения, социалния и икономическия живот и като един от най-големите дарители в нашия град през годините." Предприемачът от ливански произход, който над 30 години живее в Асеновград, дари 100 000 лева на МБАЛ – Асеновград в борбата срещу COVID-19.

Втората номинация е за треньора Димитър Трамбураджиев. Предложението също идва от инициативен комитет и е заради заслугите му в областта на спорта "вдигане на тежести", с който прославяше Асеновград цели 50 години. Трамбурджиев е също така инициатор за построяването на паметника на Васил Левски, сочи се и че е спасил общинската болница от приватизация, събирайки за целта 10 000 подписа.

Инициативен комитет издига и кандидатурата и на третия номиниран. Това е управителя на фирма "Запрянови– 03" Вакрил Георгиев Запрянов. В предложението са посочени заслугите му в областта на обществената дейност в Асеновград като дарител и инициатор за благотворителност. "Г-н Запрянов заслужено има място в челото на списъка на асеновградските предприемачи, които системно и дискретно правят финансови жестове към съграждани, изпаднали в нужда, или за култура и обществени инициативи", е посочено сред мотивите за издигането на кандидатурата му.

Четвъртият номиниран е Георги Любенов Велев. Той е предложен за удостояване с приза от членовете на културно движение "Хала" заради заслугите му в областта на културата и съхраняване на българските традиции. Велев е автор на книгите "Българския празничен календар" и "Нашата азбука Глаголицата". Известен е и с това, че е един от доайените на бойните изкуства в България и създател на свой собствен уникален стил.

Заседанието на ОбС – Асеновград ще започне в 09:00 ч.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини