ГЕРБ определи критерии си за кандидат-депутати

Лоялни, доказали се, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани. На тези условия трябва да отговярят всички номинирани за кандидати за народни представители на ГЕРБ. Това се посочва в разпространено прессъобщение от партията.

Два месеца преди предсрочните парламентарни избори Изпълнителната комисия на ГЕРБ прие критериите, на които трябвада отговарят всички наминирани. Списъкът е дълъг, а изискванията многобройни.

За народни представители от ГЕРБ могат да бъдат издигнати и български граждани, които не са членове на партията, но със своя обществен авторитет и активна гражданска позиция са доказали, че работят в интерес на българските граждани и за доброто име и развитие на страната.

Според приетите критерии, общински съветници от ПП ГЕРБ също могат да бъдат издигани, но не повече от 20% в една кандидатска листа от всички действащи общински съвети от една област.

Сред другите допълнителни условия са: предишно членство в друга партия да не е дискредитирало кандидата, кандидатите да имат съществен принос и в развитието на ГЕРБ, да не е придобито имотно състояние от престъпна дейност или при условията на "конфликт на интереси".

Бъдещите кандидати за народни представители ще трябва да са готови да приемат и изпълняват политиката на ГЕРБ "във всички области на обществено – икономическия живот на страната, да са почтени, компетентни и инициативни личности, да се ползват с уважението и доверието на своите съграждани и колеги, да притежават качества за работа в екип", пише още в решението на ИК на ГЕРБ.

Номинациите за кандидат депутати ще трябва да бъдат издигнати до 17 март.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини