Извънредно ще заседава утре Общинският съвет в Перник

 Извънредно ще заседава утре Общинският съвет в Перник, съобщиха от институцията. Съветниците ще определят новите почетни граждани. Това трябваше да се случи на тържествена сесия на празника на Перник - 19 октомври. Заради усложнената епидемична обстановка обаче заседанието бе отложено.


Мобилна група е направила тестове на съветниците без зелен сертификат, каза председателят на Общинския съвет Димитър Колев. По думите му, в залата няма да се допускат технически лица, граждани и журналисти без зелен сертификат, или отрицателен тест за COVID-19.


На утрешното заседание Общинският съвет ще допълни своя наредба за учредяване и упражняване правата на общината в публични предприятия и търговски дружества с общинско участие. Съветниците ще обсъдят предложение на кмета Станислав Владимиров за изплащане на обезщетения на наемателите на търговски маси на централния кооперативен пазар, чиито обекти са пострадали при възникналия пожар на 29 юни тази година. Предвижда се и корекция на поименния списък на капиталовите разходи на общината за 2021 г.

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини