Спецпрокуратурата пази в тайна разпитала ли е Борисов за Барселона. Преглед на печата

 

Промени.

"Дума":

Гонят депутатите от "Народно събрание" през септември

Депутатите от 44-то Народно събрание ще трябва да напуснат сградата на парламента на площад "Народно събрание" и да се преместят тази есен в новата пленарна зала на ул. "Княз Александър Батенберг". Те обаче ще заседават в нея само няколко месеца, тъй като мандатът им изтича през пролетта догодина. Преустройството на залата трябваше да приключи още в началото на януари 2018-а за българското европредседателство. От отговорите на администрацията на парламента на въпроси, които ДУМА поиска по Закона за достъп до обществена информация, става ясно, че технологичното оборудване на ел.мрежата и климатичните инсталации.

Борисов.

"Сега":

Спецпрокуратурата пази в тайна разпитала ли е Борисов за Барселона

Тайна е какво работи спецпрокуратурата по проверката по "Барселонагейт", след като се самосезира по казуса на 24 февруари. Говорителят на спецобвинението Кирил Пейчинов каза пред "Сега", че се снемат обяснения от всички замесени, но не уточни дали прокурорите вече са говорили с премиера Бойко Борисов, който всъщност е главен герой в сагата.

Пейчинов допълни, че се събират и документи, включително и по линия на международното правно сътрудничество. Той препоръча търпение да мине 2-месечният срок на проверката. Но не коментира, че има проверки, по които спецпрокуратурата работи по една година и повече. Като тази за апартамента на финансовия министър Владислав Горанов например.

Вирус.

"Монитор":

Няма нови случаи на коронавирус у нас

Няма нови случаи на коронавирус у нас. Това съобщи тази сутрин началникът на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Венцислав Мутафчийски.

"В Габровската болница ще бъдат затворени всички отделения, които не работят по спешност", каза той. Мутафчийски е разговарял тази сутрин с директора на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" д-р Минко Михов.

Мярката се взема, за да се избегне възможността от заразяване на медицинския персонал.

"Нямаме установяване на нулевия пациент. В Габрово не е имало контакт между двете заразени жени. Те нямат нищо общо помежду си. Сестрата не е имала досег до заразената", категоричен бе Венцислав Мутафчийски.

"Уточняват се групите, които ще бъдат изследвани. Методиката трябва да има минимум изследвания или минал период, за да се позитивира с лабораторно изследване. Мерките в болничните заведения са много строг контрол, да няма излишно ходене. Денонощна дезинфекция на всички отделения, защитни предпазни средства за персонала с ниска степен на защита. Тези, които работят с доказаните случаи с висока степен на защита", обясни още той.

Газ.

"24 часа":

Проф. Тасев: Директно връщане на надвзетите пари е почти невъзможно

Ще се търсят начини за компенсиране на потребителите, но директно връщане на надвзетите пари е почти невъзможно, обяви в студиото на "Още от деня" по БНТ проф. Атанас Тасев след намаляването на цената на газа със задна дата. В замяна има предвидени механизми, като например за отминалия период да бъдем кредитори на "Топлофикация", а тя занапред да приспадне необходимото от сметките ни за парно.

След като обясни международната конюктурата по отношение на цените на нефта и газа, проф. Атанас Тасев потвърди, че цените като цяло вървят надолу, а от това нашата страна печели.

Що се отнася до ефекта от намалението на цената на газа от Русия със задна дата - отпреди 8 месеца, проф. Атанас Тасев проследи различните етапи на процеса на формиране на цената - от входа на тръбата докато се стигне до потребителя. "В този смисъл наивно е да се смята, че потребителите също ще получат 40% намаление.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини