Голяма авария остави Перник без вода

Голяма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник променя графика на водния режим в по-голямата част от града.

Освен областния център, засегнати от проблема ще бъдат още град Батановци и 7 села в региона. Аварията е в квартал "Железни заводи". По отстраняването ѝ ще работят екипи от Перник и София.

При необходимост действията им ще продължат и през нощта до възстановяване на обичайния график на водоподаване.

Официалното съобщение:

Поради възникнала голяма авария на довеждащия водопровод от ПСПВ Перник с диаметър 1020мм в кв.Железни заводи, ще бъде спряна водата за да се извършват необходимите ремонтни дейности. Поради очаквания продължителен ремонт, който започва на 22 януари в 8 часа, няма да бъде резервирано достатъчно количество вода в градски резервоари Могиличе и няма да може да се спази графика за режимното водоподаване. За да се намали времето за отстраняване на аварията, ще работят два екипа - на ВиК дружеството и на фирма от София.

Аварийните дейности ще нарушат водоподаването на гр. Перник, ЦГЧ, кв. Твърди ливади, кв. Могиличе, някои части на кв. Иван Пашов, кв. Рудничар, кв. Ралица, кв. Драгановец, кв. Проучване, кв. Каменина, кв. Клепало, кв. Радина чешма, кв. Стара чешма, с. Дивотино, с. Мещица, с. Витановци, гр. Батановци, с. Богданов дол, с. Лесковец, с. Черна гора, с. Ярджиловци. При необходимост аварийните екипи ще работят и през нощта до приключване на ремонтните дейности.

Аварията няма да се отрази на водоподаването по режим на кв.Изток, кв.Тева, кв. Мошино, част от кв. Иван Пашов, с. Люлин и с. Бучино, които ще бъдат водоснабдени по график.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    видимите резултати
    2 -1
    10:45, 22 яну 2020
    Гербаджийте съвсем затънаха в некадърността си.
Последни новини